Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
Vi har skogs- och trädgårdsredskap för alla säsonger.
Startsida / CYKEL / Barncyklar

Barncyklar

För barncyklar är storleken det viktigaste. Färg och form är självklart också viktigt men bör inte gå ut över valet av en modell i rätt storlek.


Vilken storlek ska mitt barn ha på cykeln?

Generellt kan man kategorisera storlekarna efter längd och ålder enligt nedan:

12 tum 90-105cm (2-5 år)
16 tum 100-120 cm (4-6 år)
20 tum 115-140 cm (6-9år)
24 tum 130-150 cm (8-12 år)
26 tum 140-160 cm (10-14 år)
28 tum 160- cm (14- år)

Storleken har betydelse

En för liten, men också en för stor, cykel är inte bara jobbig att cykla på. Den kan också vara farlig. Cyklingen blir instabil och risken för att trilla, krocka och skada sig ökar avsevärt. Dessutom är det jobbigare att cykla på en cykel som inte är anpassad efter cyklistens längd.

Att lära sig cykla kan till en början kännas svårt, men när man kommit över tröskeln så sitter det. För att göra upplevelsen så bra som möjligt har vi utöver ett brett sortiment av barncyklar även tillbehör som stödhjul och påskjutningsstång.

För de riktigt små har vi även trehjulingar och balanscyklar. Ju tidigare man börjar öva desto bättre.

Cykelhjälm och cykeltillbehör - vad säger lagen?

Alla cyklar måste enligt lag ha broms och ringklocka. I mörker måste även lykta med vitt eller gult ljus och vit reflex sitta fram, lykta med rött ljus och röd reflex sitta bak samt orangegula eller vita reflexer finnas på sidorna.

Ta alltid det säkra före det osäkra, investera i en bra cykelhjälm innan olyckan är framme. Det är lag på att bära hjälm upp till 15 års ålder. Är man minderårig och cyklar utan hjälm kan man bli stoppad av polis, men inte bötfälld. En person över 15 år som skjutsar en minderårig utan hjälm kan däremot bli bötfälld.

Läs mer på www.trafikverket.se eller www.transportstyrelsen.se

Trehjulingar och sparkcyklar klassas inte som cyklar, utan lekfordon. Därför finns det inget krav på hjälm. Men vi rekommenderar ändå, för dina barns säkerhet, att alltid bära hjälm när dessa används.


Standardvy | Byt till Mobil vy