Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
Vi har skogs- och trädgårdsredskap för alla säsonger.
Startsida / SKOG & TRÄDGÅRD / Robotgräsklippare

Robotgräsklippare

Beroende på modell kan en robotgräsklippare klippa upp till 5000 m² och programmeras hur och när den ska klippa gräset. Det krävs lite mer förarbete men det får du tillbaka när du inser att du inte behövt klippa gräset på hela året.

Robotgräsklippare blir allt vanligare och de blir mer tekniskt avancerade samtidigt som de blir enklare att använda. Vi på Erik Nordins kan erbjuda robotgräsklippare från Husqvarna och STIHL.

INBYTESKAMPANJ
Byt in en gammal, fungerande rotorgräsklippare (bensin, batteri- eller robotgräsklippare) och få mellan 3000-5000 kr rabatt på ordinarie pris när du köper någon av Husqvarnas X-modeller, rabattens storlek beror på vilken storlek av robot du köper.

Erbjudandet gäller hos oss i butiken t.o.m. 2021-06-30. Välkommen in för att ta del av erbjudandet.

 


1 2  48 artiklar Kampanjprodukter(7) Sortering: Senaste Titel A-Ö Lägsta pris Artiklar per sida:
KAMPANJ
Rmi 422.2 Robotgräsklippare
8 991 kr
(Ord.pris: 9 990 kr)
AM405X
19 900 kr

AM415X
24 900 kr
KAMPANJ
Rmi 422.1 Pc Robotgräsklippare
12 000 kr
(Ord.pris: 14 990 kr)
KAMPANJ
Rmi 522.0 C Robotgräsklippare
17 091 kr
(Ord.pris: 18 990 kr)

KAMPANJ
RMI 632.1 PC
22 491 kr
(Ord.pris: 24 990 kr)
KAMPANJ
RMI 632.1 C
18 891 kr
(Ord.pris: 20 990 kr)

Begränsare
399 krAUTOMOWER® 305
12 500 kr

Terrängkit
999 kr
Mälor 100 ST
179 kr
SKYDDSBOX
129 kr
HUS AUTOMOWER
1 990 kr

1 2 

Att tänka på innan du köper robotgräsklippare

Innan du bestämmer dig för att investera i en robotgräsklippare kan det vara värt att fundera på om du har en trädgård som passar.

Stenplattor är enkla att rulla över, men grus kan skada knivarna. Är trädgården uppdelad i sektioner som är svåråtkomliga behöver man lyfta över gräsklipparen till nästa område. Men lyft bara gräsklipparen när den är helt avstängd.

Det går att köpa till större hjul om roboten ska gå över ojämn mark. Finns det träd, rabatter och exempelvis tvättställningar kan man placera ut begränsningstråd kring dessa områden utöver utkanten av gräsmattan. Detta minimerar att gräsklipparen fastnar.

Viktigt att tänka på är att det inte ligger större grenar, stenar och leksaker löst i trädgården.

Installation av robotgräsklippare

Det är enkelt att installera en robotgräsklippare på egen hand, men det tar ett par timmar att få allt i ordning. Vi hjälper gärna till med installationen.

En begränsningskabel placeras ut kring trädgården antingen genom att lägga den ovanpå gräset vilket ger fördelen att den är lätt att flytta, alternativt genom att gräva ner den en bit under marken. Begränsningskabeln ser till att gräsklipparen inte hamnar utanför området som ska klippas. Råkar den ändå hamna utanför tappar den kontakten och stängs av.

Kabeln fästs med hjälp av märlor, en sorts fästpinnar som håller kabeln spänd.
Nästa steg är programmering av hur ofta och hur mycket av gräset som ska klippas, om det ska skötas per automatik och i vilket mönster roboten ska gå. En del modeller går enligt ett sicksackmönster medan andra kör igenom trädgården lite mer varierande. Placera laddstationen centralt så att gräsklipparen har ungefär lika långt till alla delar av trädgården.

Precis som när gräsklipparen hamnar utanför begränsningskabeln, stängs den även av om den hamnar på sidan eller upp och ner. Men var alltid varsam vid lyft för att undvika olyckor.

Tillbehör för robotgräsklippare

När det kommer till stöldrisk finns det tyvärr inga garantier. Men det finns en del saker du kan göra för att minimera riskerna. I vissa modeller är det möjligt att programmera in en fyrsiffrig kod som gör roboten obrukbar för den som inte har tillgång till koden. En del modeller använder sig också av GPS-funktion och kameraövervakning som styrs med hjälp av appar eller SMS-kommunikation. På så sätt går det att upptäcka var gräsklipparen befinner sig.

Vi rekommenderar att du placerar laddstationen på ett ställe som inte syns från gatan, exempelvis under altanen eller på baksidan av huset eller ett förråd.

Till laddstationen finns tak för att skydda roboten från väder och vind. Till själva robotgräsklipparen finns allt från borstar och grövre däck till belysning. Vissa tillverkare erbjuder appar som gör det möjligt att ställa in, övervaka samt styra din gräsklippare oavsett var du är.


Standardvy | Byt till Mobil vy